Rudies muziek video's (3)

De muzieknummers die ik dus heb gekozen, komen dus niet uit de hitlijsten van die tijden, maar horen bij mijn eigen gevoelens en ervaringen van mijn "persoonlijke ge-schiedenis" . Ze passen bij de gevoelssferen waarin ik "vertoefde" en in die nummers kon herkennen. Soms hebben de titels een symboliese meerwaarde; soms is de tekst of de inhoud van een song ook erg belangrijk; en soms zijn nummers verbonden met bepaalde ervaringen, gebeurtenissen of mensen in mijn leven.

Met de opkomst van de video-kultuur in de nineties en de vergaande kommercialise-ring van de muziekscène als dusdanig, was mijn aandacht en voeling met wat muzi-kaal gaande was trouwens op een erg laag pitje beland. In de seventies was de mu-ziek die gemaakt werd immers een onverbreekbare komponent met een achterlig-gende levens-filosofie en way of life. Toen muziek business en een konsumptiepro-dukt als alle andere werd, verloor ze die achtergrond, en heb ik eigenlijk "afgehaakt". Ik bleef gewoon "op de hoogte" door nu en dan eens naar clips of optredens op TV te kijken. Schrijven, nadenken en mediteren gaan trouwens ook niet goed samen met het gruis en gedaas van allomtegenwoordige muziek.

Op mijn jeugdjaren na, toen ik met een radiootje in mijn bed lag te luisteren, of later toen ik als mijn ouders al gaan slapen waren en ik stilletjes naar "underground" aan het luisteren was (dank u Marc Moulin!), heeft de radio bij mij nooit "open" gestaan.
Tori Amos
Cornflake Girl
The Doors
Riders on the Storm
America
A Horse With No Name
Jon Anderson & Vangelis
I'll find my way home
Depêche Mode
Enjoy the Silence
Sydney Youngblood
Sit And Wait
Led Zeppelin
Stairway to Heaven
The Rolling Stones
She's a rainbow
Jimmy Hendrix
All Along The Watchtower
The Clash
Rock the Casbah
Avril Lavigne
Losing Grip