Rudies muziek video's (4)

Als "oudere man" is het verder niet eenvoudig om voeling te blijven houden met de roots van wat leeft "bij de jeugd". Toch heb ik mij onlangs weer met het medium kun-nen verzoenen, wanneer ik kreativiteit heb ontwaard in de mainstreem van pulp en platte kommercie: terug muziek met een ziel. Vandaar die schijnbare(!) "breuk" naar het heden.

Ik heb vroeger vaak met vrienden gespekuleerd over hoe we dan "later" als "ouder-lingen" met de muziek uit onze jeugd zouden omspringen. Zouden we dan -zoals in die reklame voor melk- in het rusthuis als seniors op Black Sabath moeten op en neer hossen? Zouden we dit sowieso nog kunnen? En ook: zouden we per se oud oud ge-noeg worden om dat probleem te kunnen of te moeten kennen?

Heden, verleden en verre verleden heb ik in volgorde van de nummers als een lap-pendeken kriskras door elkaar gezet. Eerst was ik van plan om "slechts" 10 video's op één pagina te zetten. Een keuze van 60 nummers leek uiteindelijk een betere optie om een soort "bloemlezing", of beter een "bloemluistering" weer te geven. Ik daag iedereen uit om eens voor zichzelf hetzelfde te proberen: een selektie van slechts 60 "lievelingsnummers" te maken, is verre van evident. Niet alleen vanwege het "jeugdsentiment", maar ook omdat die lijst naargelang zijn mood en humeur van het moment kan verschillen.
Kevin Coyne
Good Boy
Men at work
Down Under
The Smiths
How Soon Is Now?
Thema van The Charmed Ones
Herman Van Veen
Ik kan je dromen
voor annemie
Seasick Steve
Cut My Wings
Michael Jackson
Stranger In Moscow
Nick Drake
Road
The Cure
A Forest
John Cale
Hanky Panky No How
Audioslave
Cochise
D*Note
Shed My Skin
voor het statement